2019-06-02 Au început înscrierile în taberele Noua Speranta!
Inedite, cu un program interesant, cu adevarat "de munte", taberele Noua...

Viata lui Isus
de Jim Burns
„Cel care s-a îmbolnăvit de boala numită Isus Cristos nu se va vindeca...
Razboiul spiritual
de Jim Burns
Leii nu pândesc prada moartă sau bolnavă. Satan procedează la fel, fiind ca un...
Actul periculos al inchinarii
de Mark Labberton
De ce nu s-au închinat cei trei tineri evrei din Babilon la ordinul împaratului...
Biserica fericita
de Tim McConnell
Titlul poate parea usor înselator si superficial, dar va asiguram ca titlul...
Întruparea credinței
de Tim Moorey
Biserica este chemată să facă ucenici din toate neamurile și în toate timpurile....
Te poți schimba
de Tim Chester
Cartea lui Tim Chester vorbește despre schimbarea inimii, nu a...
Chemați să fie sfinți
de Gordon T. Smith
Cartea Chemați să fie sfinți a lui Gordon T. Smith se adresează tuturor...
Punți spre integritate
de Graham Hooper
Ești deranjat de realitatea existenței unei prăpăstii dintre ceea ce afirmi ce...
Resurse - Resurse pentru conducatori - Casetele din program

Daca doriti sa comandati casetele care inca sunt disponibile, notati titlul si codul acestora, inserati-le intr-un mesaj impreuna cu numele si adresa pe care sa expediem coletul postal. Va rugam deasemenea sa scrieti citeva cuvinte despre slujba pe care o aveti si lucrarea desfasurata de dumneavoastra. Pentru mesaj click aici!


Pasiunea: cum să transformi un tăciune într-un foc
Un om mistuit de pasiune este mai mare decât 99 de oameni care sunt doar interesați. Când ascultăm de focul pe care îl aprinde Dumnezeu în inima noastră, atunci focul se va răspândi și la alții.
cod:CA1  epuizat


Ajută-i pe oameni să se dezvolte
Unul dintre cele mai mari daruri pe care le poate dărui un conducător altor oameni este să îi ridice pe un nivel superior. Problema în cazul celor mai mulți oameni aflați în poziții de conducere este că ei doresc să se ridice pe ei înșiși, cât mai sus, deasupra celorlalți oameni.
cod:CA2  epuizat


Cum gândesc conducătorii
Conducătorii nu sunt mai inteligenți decât cei pe care îi conduc, ci gândesc diferit. Orice lucru începe cu un gând. Orice victorie începe cu un gând. Orice înfrângere începe cu un gând. La ce gândești? Cum gândești?
cod:CA3  epuizat


Ce calități se cer unui conducător
Cea mai prețioasă și intangibilă calitate a unui conducător este încrederea. Încrederea că cel care conduce o face în interesul celor conduși. Siguranța că va sluji grupului fără să sacrifice drepturile individului. Imperativul conducerii este un 'sentiment al dreptății'.
cod:CA4  epuizat


Unsprezece chei ale realizărilor remarcabile
Excelența devine un mod de viață numai dacă aplicăm fără nici o ezitare regula de aur: 'Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel' (Matei, 7:12). Respectarea acestei reguli este posibilă numai atunci când îi considerăm pe ceilalți oameni la fel de valoroși ca pe noi înșine.
cod:CA5  epuizat


Planificarea produce rezultate
Planificarea nu este încercarea de prezicere a viitorului ci încercarea de a modela viitorul, de a-l îndrepta pe un anumit făgaș, precum și de a te pregăti pentru folosirea circumstanțelor imprevizibile spre avantajul propriu.
cod:CB1  epuizat


Cum să conduci din mijlocul turmei
Dacă suntem inteligenți, vom înțelege că nu putem avea succes în activitatea noastră dacă nu îi ajutăm pe conducătorii principali să aibă succes. Dacă acești conducători sunt inteligenți, vor înțelege faptul că nu pot reuși fără noi. Avem nevoie unii de ceilalți pentru ca toți împreună să avem succes.
cod:CB2  epuizat


Cum să te porți cu oamenii dificili
Merită să facem efortul de a trăi în pace învățând cum să-i abordăm pe oamenii dificili. Într-un sens, fericirea noastră depinde de modul cum rezolvăm această problemă. Succesul depinde parțial de felul în care reușim să ne descurcăm cu oamenii dificili.
cod:CB3  epuizat


Cele zece principii de conducere ale lui Isus
Succesul înseamnă stabilirea de relații bune cu oamenii, iar oamenii care te vor ajuta să ai succes s-ar putea să nu vină singuri la tine. Tu trebuie să mergi să îi cauți. Isus a cunoscut acest adevăr. El a umblat pe străzi, s-a dus în piețe, a urcat în bărcile pescarilor și a intrat în sinagogi. A mers pretutindeni.reuși fără noi. Avem nevoie unii de ceilalți pentru ca toți împreună să avem succes.
cod:CB4  epuizat


Cum să-ți împarți timpul cu înțelepciune
Nu vă lăsați păcăliți de calendar. Zilele pe care le aveți sunt doar zilele pe care le folosiți. Poate folosiți cu eficiență o singură săptămână dintr-un an, în timp ce altul face într-o săptămână cât fac alții într-un an întreg. Numai efortul continuu de organizare a timpului ne împiedică să nu ne risipim timpul, ci să-l folosim pentru lucruri prioritare.
cod:CB5  epuizat


Ce trebuie să știe fiecare conducător despre oameni
Poți avea capacitatea de a lucra cu oamenii și fără a fi conducător, dar nu poți fi un conducător bun fără a avea capa-citatea de a lucra cu oamenii. Cel mai mare compliment pe care îl poate primi un conducător vine din partea oamenilor pe care îi conduce. Cel mai mare compliment pe care-l pot primi oamenii vine din parte conducătorului lor.
cod:CC1  epuizat


Stiluri de conducere: calități și slăbiciuni
Prefer să văd un exemplu, decât să aud o teorie; prefer să meargă cineva cu mine, decât să-mi spună unde să merg. Ochiul este un elev mai silitor decât urechea. Sfaturile îmi stârnesc confuzie, dar exemplul mă face să înțeleg. Învăț repede dacă mă lași să văd cum se face.
cod:CC2  epuizat


Cristos, Marele Predicator
Mesajul este important, dar mai important este modul în care-l transmiți. Mesajul este important, dar mai important este ca ascultătorii să-l înțeleagă, mai important este cum îi dovedește veridicitatea viața ta..
cod:CC3  epuizat


Dezvoltă potențialul cel mai mare... oamenii
Ajută-i întotdeauna pe oameni să-și mărească respectul de sine. Dezvoltă-ți capacitatea de a-i face pe oameni să se simtă importanți. Nu poți face un compliment mai mare unui om decât să-l ajuți să fie util
cod:CC4  epuizat


Dezvoltă Conducători care rezistă
Păstrarea conducerii eficiente trebuie să înceapă cu găsirea cauzelor pentru care își pierd eficiența conducătorii. Integritatea trebuie considerată un factor cheie printre multe alte cauze ale erodării conducerii.
cod:CC5  epuizat


Pastori supraîncărcați și copleșiți
Programul supraîncărcat ne limitează potențialul și este de multe ori un ucigaș invizibil. Am putut vedea dezastrul pe care l-a făcut printre prietenii mei, în comunitatea mea, la locul meu de muncă, și de multe ori chiar și în propria mea viață. Văd efectele lui dăunătoare asupra poporului nostru și asupra lumii. Prinși în capcana rutinei cotidiene nu mai vedem altceva și continuăm să gemem sub o povară care ne copleșește. De multe ori ne angajăm în prea multe lucrări și ne epuizăm puterile. Dr. Maxwell vorbește despre trei semne ale epuizării și cum putem evita supraîncărcarea și sentimentul că suntem depășiți de atribuțiile pe care le avem.
cod:CD1  disponibil


Valoarea unei viziuni
„Fiecare realizare importantă și fiecare om important s-a aflat sub influența unei viziuni care l-a schimbat pe el și de aceea i-a schimbat și pe alții.“ Conducătorii care își comunică eficient scopurile realizează mult mai mult decât cei care nu le comunică. Acesta este subiectul lecției, iar scopul ei este să ne ajute să comunicăm oamenilor pe care îi conducem scopurile lucrării astfel încât ei să poată realiza mai mult decât ar realiza fără cunoașterea viziunii.
cod:CD2  disponibil


Cum să luăm hotărâri bune
Fiind conducători, nu putem evita luarea unor decizii importante și, pentru că ele au influență asupra altor oameni, trebuie să știm cum putem lua hotărâri înțelepte, cu efecte pozitive asupra celor din jurul nostru și asupra noastră. Oameni mari sunt oamenii obișnuiți care au luat hotărâri extraordinare. „De fiecare dată când iei o hotărâre transformi partea centrală a ființei tale, partea care ia hotărâri, în ceva puțin diferit de ce a fost înainte.“ (C.S. Lewis, Creștinismul redus la esențe).
cod:CD3  disponibil


În căutarea vulturilor
Cum găsiți oameni potriviți pentru lucrare? Oamenii cei mai apropiați de voi vor determina nivelul succesului vostru. Cu alte cuvinte, colaboratorii pe care îi aveți, dacă sunt foarte buni, dacă sunt vulturi, vor mări valoarea lucrării voastre. Dacă nu sunt buni, dacă nu își îndeplinesc sarcinile la un nivel satisfăcător, vor fi o piedică în calea succesului lucrării voastre. Cei mai apropiați colaboratori ai noștri determină nivelul succesului nostru.).
cod:CD4  disponibil


Succesul sau eșecul pastorilor: care este deosebirea?
Care este deosebirea dintre un pastor a cărui biserică merge foarte bine și cel care nu reușește să facă din biserica lui ceea ce dorește Dumnezeu? De ce au unii succes, iar ceilalți nu au succes? Lecția aceasta prezintă cinci caracteristici ale pastorilor care au succes: chemarea lui Dumnezeu, capacitatea de a-i inspira pe alții, o imagine despre sine solidă, autodisciplina și atitudinea lor.
cod:CD5  epuizat


ABC-ul conducerii
Conducerea nu se rezumă la stabilirea și atingerea unor scopuri, ci înseamnă depășirea lor. Conducerea nu se rezumă la stabilirea unor cerințe, ci înseamnă ridicarea ștachetei tot mai sus. Conducere înseamnă impact maxim. Ce face un conducător? Litera A: conducătorul atrage oamenii. Litera B: oamenii beneficiază de încrederea conducătorului, iar litera C reprezintă conexiunea dintre conducători și oameni.
cod:CE1  epuizat


Imagini biblice ale conducerii
Această lecție despre imaginile biblice ale conducerii ne-a arătat care sunt căile prin care îi conducem pe oameni. Ca păstori, îi conducem pe oameni prin relații. Ca ispravnici ne asumăm responsabilități, cunoscând adevărul că omului care i se încredințează mult i se va cere mult. Ca slujitori punem drepturile altora înaintea drepturilor noastre. Așa cum spune Pavel în Filipeni, căutăm folosul altora. Ca văzători sau vizionari, aducem oamenilor revelații. Ne aflăm în fruntea lor și vedem mai mult și mai departe decât văd ei. Apoi le prezentăm imaginea, îi ajutăm să și-o însușească și să o aplice. Iată patru imagini biblice despre ceea ce este și ceea ce face un conducător..
cod:CE2  epuizat


Paradoxurile conducerii
„Cel din urmă va fi cel dintâi“, a spus Isus. Probabil că ucenicilor Lui li s-a părut că vorbește enigmatic. Dar Isus a știut că afirmațiile paradoxale trezesc mai repede interesul ascultătorilor decât o explicație aridă. Contradicțiile aparente există și în domeniul conducerii. Ca și pildele lui Isus, ele ne ajută să înțelegem adevăruri semnificative. Din acest motiv, John Maxwell va aborda zece paradoxuri ale conducerii în această lecție.
cod:CE3  epuizat


Testul conducătorilor - I
Vă place să dați teste? Probabil că nu. Dar viața ne supune zilnic la teste. Cineva a spus că ispitele vin de la Satan care vrea să ne facă mai slabi, dar testele vin din partea lui Dumnezeu care vrea să ne facă mai puternici. În lecția de astăzi dr. John Maxwell va începe să prezinte zece teste care ne pot ajuta să evaluăm potențialul și maturitatea noastră de conducători. Lecția va fi prezentată pe două casete.
cod:CE4  epuizat


Testele conducătorilor – II
Cum știi dacă ai potențialul și maturitatea de a fi un conducător așa cum dorește Dumnezeu? Lecția de astăzi, testele conducătorilor, partea a II-a, continuă prima lecție despre acest subiect.
cod:CF1  disponibil


Rugăciunile unui conducător
Iată care este mesajul meu în această lecție despre rugăciunile conducătorului: eu cred că Dumnezeu dorește să ne ajute mai mult decât ne dăm noi seama. Cred că, dacă am știi cât de mult Își dorește Dumnezeu să ne ofere înțelepciune, călăuzire, sfaturi, pace și putere, am apela mult mai repede la El. Această lecție este despre rugăciunile unui conducător și despre cum se roagă un conducător, ce sentimente are un conducător
cod:CF2  disponibil


Singurătatea și conducătorul
Conducerea este definită de prezența oamenilor. Dacă nimeni nu este cu tine, dacă nimeni nu te urmează, înseamnă că nu conduci. De aceea, când cineva afirmă: ‘Pe vârf ești singur’, simt dorința să întreb: ‚Cât de mult timp durează singurătatea pe vârf?’ Dacă este vorba de perioade când un conducător trebuie să ia hotărâri și să se ocupe de aspectele dificile ale conducerii, atunci da, sunt de acord că pe vârf ești singur. Dacă însă nu ai oameni cu tine, pe care să-i formezi și să-i înzestrezi cu cele necesare lucrării, înseamnă că nu conduci. Dar astăzi vom vorbi despre singurătatea pe care o simte conducătorul din cauza poziției pe care o are.
cod:CF3  disponibil


Cum să conduci în situații de criză
Astăzi vom vorbi despre conducerea în situații de criză, despre cum să înfrunți situațiile dificile pe care le vei întâlni în conducerea bisericii sau organizației tale. Sunt convins de o realitate incontestabilă: atunci când conduci vei întâmpina probleme și dificultăți.
cod:CF4  disponibil


Cât de influent ești?
Există astfel de oameni care ne influențează într-un mod decisiv. Cred că fiecare avem astfel de oameni în viața noastră. Toată lecția de astăzi este despre influență și motivul pentru care am ales subiectul este că există trei afirmații pe care doresc să le înțelegeți bine deoarece ele formează temelia evaluării influenței noastre despre care vom vorbi.
cod:CG1  disponibil


Câștigarea încrederii
Lecția aceasta este despre câștigarea încrederii, principala responsabilitate a unui conducător. Când mă gândesc la acest subiect, știu că este foarte potrivit pentru dezvoltarea voastră ca lideri...
cod:CG2  disponibil


Siguranță sau sabotaj?
Ceea ce mi-am propus să fac în această lecție este să-i ajut pe conducători să identifice sentimentele de nesiguranță din comportamentul lor. Voi apela la câteva studii de caz biblice care arată cum apar sentimentele de nesiguranță în oamenii despre care am citit și a căror viață o cunoaștem
cod:CG3  disponibil


Iubirea dușmanilor
Nu este ușor pentru conducători să-și iubească dușmanii. Nu este o înclinație a ființei umane. Dintr-o perspectivă pur omenească, nu am nici o motivație de a iubi pe cineva care nu mă iubește. Fiind un urmaș al lui Isus Cristos, aflat sub conducerea Lui și numit de El într-un rol de conducere, umanitatea mea și credința mea în Cristos se află oarecum într-o dilemă. Deși nu există nimic în mine care să-mi stimuleze dorința de a-mi iubi dușmanii, Domnul meu spune ceva total diferit.
cod:CG4  disponibil


Voci din mulțime
În Evrei 12:1 ideea principală a autorului este să ne gândim la un grup de martori. El spune că noi, cei care participăm la alergarea creștină, trebuie să ne ridicăm privirile spre tribune, pentru că acolo se află mulți sfinți care ne încurajează să alergăm mai departe. Deci, în timp ce alergăm în viața creștină, să ne găsim inspirația, încurajarea și puterea la acești bărbați și la aceste femei ale credinței care au încheiat cu succes alergarea. Să ne uităm la ei.
cod:CH1  disponibil


Moise, un model de urmat
Este o lecție despre cum să conduceți procesul de tranziție a organizației pe care o conduceți
cod:CH2  disponibil


Pavel, un conducător care rezistă
În lecția de astăzi, John Maxwell examinează trăsăturile de caracter și devotamentul apostolului Pavel care a dus până la capăt o lucrare lungă și dificilă.
cod:CH3  disponibil


Rolul conducătorului
Noi facem confuzie între rolul lui Dumnezeu și rolul conducerii. Linia de demarcație nu este clară între rolul nostru și rolul lui Dumnezeu. Dumnezeu este învinovățit pentru eșecuri, iar noi ne asumăm în mod cu totul nedrept meritul pentru succese. Cauza este simplă: nu înțelegem acest principiu. Rezultatele cele mai bune pentru Împărăția lui Dumnezeu au loc atunci când rolul lui Dumnezeu și rolul nostru de conducere se armonizează în lucrarea creștină.
cod:CH4  disponibil
powered by netconcept.ro