";
       
Părintele încrezător
de
Jim Burns
       
  Cum să-ți recapeți forțele într-o viață ocupată. Cum să depășești tipare familiale negative.
Cum să-ți umpli de har căminul. Cum să comunici cu afecțiune, căldură și încurajare.
Cum să îi ajuți pe copii să-L iubească pe Dumnezeu.


 
 

     A fi părinte este tot mai greu. A avea încredere ca părinte poate fi considerată o atitudine arogantă. Cei mai mulți părinți nu au încredere, se descurajează și simt presiunea de a renunța. Totuși, creșterea copiilor este o slujbă dată de Dumnezeu, pentru care vom răspunde înaintea Lui, fie că vrem, fie că nu vrem. De aceea, Jim Burns ne ajută într-un mod foarte practic și ne insuflă încrederea de care avem nevoie. Iată o părere avizată, din partea unui veteran al lucrării de tineret, care a văzut rezultatele eforturilor părintești în viețile multor tineri:

     A crește copii într-un mod care să-L onoreze pe Dumnezeu este una dintre cele mai dificile și mai provocatoare aventuri din viața noastră. În Părintele încrezător, Jim ne însoțește pe acest drum, sfătuindu-ne cu căldura omului aflat în mijlocul aceleași aventuri.
Doug Fields,
pastor de tineret la Saddleback Church și autor al cărții Lucrarea cu tinerii: scopuri și temelie

 
 

     Cum definește Jim creșterea copiilor? A crește copii, spune el, înseamnă să stabilești limite, să-ți alegi bătăliile la care să nu renunți, să înveți și să educi, chiar dacă reacțiile copiilor sunt neadecvate și apoi să aștepți multă vreme până când vei beneficia de recompensele aduse de nepoți, ca să poți râde în voie de copiii tăi, care la rândul lor trebuie să respecte aceleași rigori ale creșterii copiilor de care s-au plâns.
     Ușor de spus, ușor de zâmbit, dar mai greu de aplicat, pentru că, așa cum spune Jim: Ne pregătim mult mai bine pentru a conduce mașina și pentru profesia noastră decât pentru a crește copii. Nimeni nu ne-a trimis la vreo școală pentru părinți. De fapt, suntem părinți mai buni înainte să apară copiii în familia noastră.
     A crește copii cu încredere seamănă mai mult cu un maraton decât cu o cursă de viteză. Este nevoie de perseverență și răbdare. Sunt necesare luarea unor decizii importante și o strategie generală. În carte nu vei găsi răspunsuri facile, ci o hartă, desenată de Însuși Dumnezeu, care a făcut din creșterea copiilor sarcina cea mai importantă de pe pământ.
     Care sunt reperele principale ale acestei hărți, în funcție de care ne putem orienta? Pe scurt, un părinte încrezător poate:

  • Depăși modelele educaționale greșite.
  • Deveni responsabil pentru planul său și pentru scopurile sale.
  • Comunica afecțiune, căldură și încurajare.
  • Să-și reîmprospăteze forțele pentru a face față cerințelor vieții.
  • Crea un cămin plin de har, prin disciplinare consecventă.
  • Aduce siguranță și respect în cămin prin binecuvântările părintești.
  • Crește copii care Îl vor iubi pe Dumnezeu și vor avea o dragoste adecvată de sine.
 
 
 
 

Doriți să citiți două capitole din carte? Click aici!                
Doriți să comandați cartea? Click aici!              Pentru comenzi în Statele Unite sau Canada Click aici!

 
 
 
 
Despre autor 
 
Jim Burns (Ph.D.) este președintele organizației HomeWord și moderatorul emisiunii de radio Home Word, audiată săptămânal de peste un milion de oameni. El a fost și președinte al organizației National Institute of Youth Ministry. Pasiunea sa este să comunice tinerilor și adulților adevăruri practice care să-i ajute să trăiască o adevărată viață de creștin.
     Jim a câștigat de trei ori premiul Gold Medallion Award pentru cărți scrise de el. Printre titlurile scrise de el se numără Supraviețuind adolescenței, Creștinul autentic, Ca lutul în mâinile olarului, Dragostea adevărată și Părintele încrezător (toate apărute în limba română la Editura Noua Speranță), Teaching Your Children Sexuality și Creating an Intimate Marriage.
     În fiecare an conferențiază în fața a mii de oameni, ducând în jurul lumii un mesaj de speranță pentru familii. Jim împreună cu soția sa Cathy și cele trei fiice, Christy, Rebecca și Heidi locuiesc în California.
 
 
 
 

      Părinții care au citit despre datele statistice referitoare la droguri, depresie și violență cu care se confruntă copiii, au temeri. Părinții preocupați de binele copiilor lor au o carte în care găsesc răspunsuri... Părintele încrezător este în mod real o carte biblică, utilă și practică. O recomand din toată inima.
            Gary Chapman autorul cărților Cele cinci limbaje ale dragostei și Căsnicia pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna

      În societatea contemporană aflată în continuă schimbare nu este deloc ușor să crești copii. Jim Burns a scris o carte captivantă care le permite părinților să pună bazele unei temelii practice și pozitive pentru a-i ajuta pe copii să rămână pe calea cea bună. Cred în Jim și în mesajul acesta.
            Josh McDowell autor și conferențiar

      Jim Burns a reușit și de această dată. Această carte este realistă și practică. Jim pune întrebarea dacă expresia părinte încrezător este un oximoron. Va fi mai puțin după ce vei citi cartea.
            John Ortberg autor și pastor la Menlo Park Presbyterian Church

      Dacă la fel ca și noi, ai acasă copii mici, simți nevoia unei doze de încredere în domeniul creșterii copiilor. Jim Burns este exact persoana care îți poate da încurajare prin această carte extraordinară. Nu credem că există un părinte pe planeta aceasta care să nu fie încurajat de mesajul practic al cărții. Este un mesaj clar, bazat pe har și cu o temelie solidă.
            Dr. Les și dr. Leslie Parrott autorii cărții The Parent You Want to Be (Părintele care dorești să fii)
                                                       și fondatori ai RealRelationships.com

 
 
 
  Alte titluri recomandate părinților 
 
 
 
   
 
 
 
powered by netconcept.ro