";
       
de Tim Moorey 
       
 

      Cartea se adreseaza tuturor crestinilor pasionati de impactul bisericii în societate, dar si putin frustrati de realitatea acestui impact. Tim Morey analizeaza climatul cultural în care este chemata biserica sa evanghelizeze lumea. Concluzia este ca societatea a intrat în postmodernism, caracterizat de punerea la îndoiala a adevarului, de relativismul moral si de pluralismul religios. Dar, în acelasi timp, societatea postmoderna este flamânda dupa transcendenta, recunoscând ca exista o realitate spirituala, dupa comunitate, dat fiind hiperindividualismul predominant astazi, si dupa gasirea unui scop valoros al vietii.

      Cum trebuie sa fie structurare slujbele bisericii si toate aspectele lucrarilor ei pentru a raspunde nevoile reale ale societatii? Biserica trebuie sa manifeste o apologetica întrupata. Fara a nega apologetica rationala, valabila pentru lumea moderna, înca utila, Tim ne propune o apologetica întrupata. Ideea principala este ca biserica sa ofere pe lânga întrebarea: Este adevarat? si raspunsul la întrebarea: Are rezultate pozitive acest adevar? Ce înseamna pentru viata mea?

 
 


      Pentru ca biserica mileniului trei sa-si îndeplineasca misiunea, trebuie sa-si schimbe perspectiva despre evanghelizare, sa nu o mai separe de formarea de ucenici, ci sa o priveasca drept un proces neîntrerupt cu scopul declarat de a face ucenici. Desigur, abordarea lui este atât teologica, cât si practica, bazata pe înfiintarea mai multor biserici. El descrie cele trei mari domenii ale bisericii, slujba comuna de închinare, dezvoltarea în grupuri de partasie si actiunile sociale. Abordarea lui este echilibrata, atragatoare, convingatoare si utila pentru orice crestin interesat de impactul bisericii lui în societate.

 
 
 
 

Citește un capitol din carte! Click aici!                 Spune și prietenilor tăi:

Pentru a comanda cartea click aici!    (23 lei, 216 pagini, format A5).

 
 
 
 

Ce spun alții despre această carte?

 
 

     Tim Morey este un misionar în cultura noastra. În cartea Întruparea credintei, el dovedeste un devotament neclintit fata de principiile biblice sanatoase, aplicate practic în procesul formarii de ucenici ai lui Cristos în biserica aflata într-un context postmodern. Cu multe ilustratii, scrise cu dragostea din inima unui pastor, aceasta carte este una dintre cele mai bune exemple de contextualizare pe care le-am întâlnit, aplicând adevarurile eterne ale evangheliei la nevoile profunde ale culturii în schimbare..
           Dr. John Hutchison    profesor de exegeza biblica la Talbot School of Theology, Biola University

     Cum poate fi biserica atât fidela principiilor biblice, cât si relevanta pentru o generatie compusa în principal din oameni care nu cunosc deloc evanghelia, nu frecventeaza biserica sau au renuntat sa o mai frecventeze? Tim Morey raspunde acestei întrebari nu din turnul de fildes al studiilor academice (desi a studiat temeinic acest domeniu), ci pe baza unei lucrari reale, care este relationala, misionara si întrupeaza adevarurile proclamate. Aceasta carte trebuie citita de toti cei care doresc sa vada progresul bisericii în secolul al XXI-lea.
           Mark L. Strauss     profesor de Noul Testament la Bethel Seminary, San Diego
 
 
 
 
Despre autor 
 

Tim Moorey (Doctor of Ministry la Fuller Theological Seminary) este fondatorul si pastorul principal al bisericii Life Covenant din Torrance, California. Slujeste si în cadrul organizatiei Evangelical Covenant Church, organizatie care se ocupă de înfiintarea de biserici noi în toata tara si este profesor asistent de teologie practica la Talbot School of Theology.

 
 
 
  Alte titluri utile în lucrarea de formare de ucenici: