Iertat de două ori
de
Harold Morris
       
  Un fost deținut se adresează părinților și adolescenților

 
 

      Oamenii obișnuiți pot da de necazuri foarte mari, ne avertizează Harold Morris care, în liceu, și-a ales greșit prietenii și a ajuns la 29 de ani în închisoare având de ispășit două condamnări pe viață.
     Citind istoria vieții lui veți afla despre ororile vieții din închisoare și despre familia lui care a crezut în el și i-a transmis mesajul plin de speranță al credinței în Isus Cristos. Printre lacrimi, într-o celulă infestată de gândaci, Morris a căzut pe genunchi și și-a deschis inima Salvatorului.
     Au urmat lungul drum al uceniciei și numeroase ocazii de a-L sluji pe Dumnezeu în penitenciar, înainte de eliberarea din închisoare.
     Mărturia acestui fost deținut i-a încurajat pe mulți sănu se joace cu viața lor, ci să și-o dedice lui Dumnezeu, iar istoria lui captivantă va continua să-i influențeze pe adolescenți și pe părinți.
     Iată ce spune cunoscutul autor și psiholog Dr. James Dobson despre autorul acestei cărți și mesajul cuprins în această carte:
     Harold Morris mi-a devenit un prieten apropiat, un frate de credință și un colaborator prețios în eforturile noastre de a ajuta familia. Recent am avut ocazia să-l aud pe viu povestindu-și viața părinților și copiilor din biserica mea.

 
 

Sala de 2500 de locuri a fost arhiplină și, cât timp a vorbit, s-a păstrat o tăcere totală. Apoi l-am auzit pe Harold întrebând auditoriul dacă știe ce înseamnă să te trezești la ora trei noaptea și să te uiți pierdut la tavan, copleșit de sentimente de vinovăție și regret pentru ce ai făcut. Sau dacă știe ce înseamnă să nu poți adormi seara, datorită păcatelor din trecut. Biserica a rămas tăcută, iar el a continuat explicându-le tinerilor că hotărârile greșite, acțiunile și gândurile păcătoase pot fi iertate, că și ei pot obține eliberarea de păcatele trecutului, că și ei pot descoperi, așa cum a făcut-o și el, într-o celulă infestată cu gândaci, puterea transformatoare a lui Isus Cristos. La sfârșit Harold le-a cerut tinerilor care aveau asemenea probleme să vină în față pentru o rugăciune de pocăință și consacrare pentru Dumnezeu. Adolescenți din toate colțurile sălii s-au ridicat și au pășit în față ca să-l cunoască mai îndeaproape pe Harold ... și pe Salvatorul lor. A fost un moment memorabil în viața acestui om unic în felul lui.
     Am vorbit pe îndelete cu Harold despre lucrarea pe care o desfășoară și motivele care-l determină să o facă și am înțeles care este forța care-l împinge înainte: o dorință fierbinte să-și slujească Salvatorul și să-i ajute pe alții să evite capcanele în care a căzut el și lungul drum al umilinței pe care l-a parcurs pușcăriașul cu numărul 62345. Sper ca nimeni dintre noi să nu afle, pe propria piele, ce înseamnă să fii îmbrăcat în haine vărgate, tuns și aruncat în spatele unor gratii unde să-ți petreci tot restul vieții. Dar milioane de adolescenți și tineri se află într-o altă închisoare ... a păcatului. Sunt robii alcoolului, ai tutunului și drogurilor, ai imoralității și dorinței nesăbuite de a obține plăcerea cu orice preț. Harold Morris vrea să spună tuturor acestor oameni că Isus Cristos este Cel care i-a smuls lanțurile și l-a eliberat. Mesajul său este un mesaj al speranței pentru o lume disperată.

 
 
 
 

Doriți să citiți un capitol din carte? Click aici!                
Doriți să comandați cartea? Click aici!              Pentru comenzi în Statele Unite sau Canada Click aici!

 
 
 
 
Despre autori 
 
Harold Morris Harold Morris a început să scrie în anul 1984, când a fost diagnosticat cu un cancer în fază terminală. El a vrut să își folosească ultimele luni de viață pentru a împărtăși și altora povestea vieții sale: acuzat pe nedrept de atac armat și crimă la vârsta de 29 de ani, el a petrecut următorii nouă ani din viața sa în spatele gratiilor, luptând pentru supraviețuire în ceea ce era cunoscută ca cea mai rea închisoare din Statele Unite: Georgia State Penitentiary. Dar în închisoare el a găsit ceva neașteptat; a găsit speranța.
     După aproape un deceniu în spatele gratiilor, Harold Morris a fost eliberat condiționat în 1978. Într-un final a dobândit o comutare a pedepsei și reprimirea tuturor drepturilor și libertăților civile în anul 1981, cu o zi înainte de absolvirea unui colegiu creștin.
     Liber din nou, el și-a dedicat viața misiunii de a vorbi în fața a milioane de oameni în Statele Unite și în jurul lumii despre pericolele drogurilor, alcoolului și a prieteniilor rele - chiar lucrurile care l-au adus pe el în pușcărie. Ani de zile el și-a împărtășit istorisirea tragică, subliniind importanța de a face alegeri corecte cât mai devreme în viață.
     În 1991, la treisprezece ani de la eliberarea sa din închisoare, Harold Morris a primit Vice Presidential Humanitarian Award of Honor, în Washington D.C. pentru contribuția sa adusă în viețile tinerilor și a deținuților.
     Unshackled este a treia sa carte. Primele două cărți ale sale Twice Pardoned (Iertat de două ori, tradusă în limba română la Editura Noua Speranță) și Beyond the Barriers, au fost ambele best-seller-uri cu tiraje de peste 1.000.000 de exemplare. Cărțile sale au fost traduse în opt limbi.
     Harold Morris a produs și un material video, cu titlul Twice Pardoned (Iertat de două ori) transmis în peste 60 dintre marile orașe ale S.U.A. și care tratează materialul prezentat în cartea sa The Law of the Harvest. Actualmente el locuiește în Atlanta, Georgia. .
 
 
 
  Opinii despre această carte 
 
 
 

      Indiferent dacă ești părinte sau copil, căsătorit sau celibatar, indiferent dacă locuiești într-un cămin, un apartament, o casă spațioasă sau o celulă de închisoare, cartea pe care o vei citi conține istoria unui om ale cărui sfaturi vei fi înțelept dacă le vei urma. Un om obișnuit care a ajuns într-o situație neobișnuită. Mă simt onorat să mă număr printre prietenii lui.
            James Dobson,
președinte al Family Talk, fondator al Focus On The Family

 
 
 
  Alte titluri recomandate 
 
 
 
   
 
 
 
powered by netconcept.ro