";
       
Eu și cei din jurul meu
de
Neta Jackson
       
  34 de lecții despre ceea ce spune Biblia legat de relațiile cu ceilalți:
cum să le clădești, să le întărești, să le întreții.


 
 

     Un studiu practic și inspirat pentru adolescenți și tineri în domeniul relațiilor cu cei din jurul lor: cum să le clădească, cum să le întărească, cum să le întrețină.
     Nu este bine ca omul să fie singur, este de părere Dumnezeu. De aceea ne-a înconjurat cu mulți semeni, însă relațiile interumane nu sunt întotdeauna ușoare sau plăcute. Poate că uneori ajungem să spunem: Mai bine eram singuri. Dacă nici singur nu este bine, dacă nici relațiile cu ceilalți nu ne aduc satisfacție, ce ne mai rămâne? Să învățăm cum se stabilesc relații care aduc satisfacții. Eu și cei din jurul meu explorează lumea relațiilor, abordând patru domenii:

 1. Atitudini care ne separă de ceilalți (de exemplu: bârfa, mândria...)
 2. Baza pentru zidirea relațiilor sănătoase (relația cu Dumnezeu și puterea care poate transforma relațiile noastre)
 3. Atitudini care zidesc relații (de exemplu: transparența, încurajarea...)
 4. Relațiile personale (de exemplu cu părinții, cu prietenii...)
 
 

     Deși fiecare poate fi folosita ca lecție de sine stătătoare, acest studiu este gândit într-o dezvoltare progresivă urmând o anumită logică.
     Fiecare secțiune construiește pe baza informațiilor precedente, și chiar mai mult: în secțiunea II și III fiecare lecție clădește pe cea precedentă.

     În general ordinea fiecărei lecții este după cum urmează:

 • Primele două puncte ale schiței solicită opinia (gândurile) și experiența tânărului pe tema respectivă înainte de a explora Scriptura.
 • Apoi urmeză 2 sau 3 segmente care fac o incursiune în materialul biblic legat de temă, incluzând unul sau mai multe exemple din Biblie care ilustrează acest aspect al relațiilor.
 • Ultimul segment al lecției este constituit dintr-un set de întrebări menite să îndemne tânărul spre o aplicație practica a materialului în propria viață.

     Acest manual poate fi folosit în următoarele moduri:

 • Ca și un ghid de studiu biblic personal. Dacă ești interesat într-un studiu tematic despre relații, acest manual poate fi folosit cu ușurință în timpul tău de părtășie zilnică.
  Fiecărei lecții îi pot fi alocate mai multe zile, acoperind unul sau două puncte zilnic. S-ar putea petrece cel puțin două zile pe segmentul care exploră pasajele Scripturii.
  Folosește un caiet separat pentru a-ți nota gândurile personale și răspunsurile la segmentul Lucruri la care să te gândești.
 • Ca și material pentru întâlniri de tineret, adolescenți de școală duminicală sau oră biblică. Fiecare persoană are nevoie de un exemplar al acestui manual. Propune fiecare lecție spre studiu cu o săptămână înainte. Încurajează tinerii să folosească pasajele din Biblie ca și parte a timpului lor zilnic de părtășie.
 • Ca ghid al timpului devoțional familial. Cu unele adaptări ușoare, acest manual poate fi folosit de către întreaga familie în timpul momentelor de părtășie, în special dacă din familie fac parte adolescenți.
 
 
 
 

Doriți să citiți cinci capitole din carte? Click aici!                
Acest fișier conține cinci dintre cele mai interesante lecții! Sunt cadoul Editurii Noua Speranță! Le puteți multiplica și folosi în grupul de tineri cu care lucrați!
Doriți să comandați cartea? Click aici!              Pentru comenzi în Statele Unite sau Canada Click aici!

 
 
 
 
Despre autor 
 
Neta Jackson împreună cu soțul ei Dave, formează o echipă de scriitori entuziaști atunci când vine vorba de cărți, copii, de umblarea cu Dumnezeu și de muzica gospel. Împreună sunt autori sau coautori a peste 100 de cărți. Pe lângă mai multe cărți scrise despre și pentru comunitatea creștină, soții Jackson sunt coautori împreună cu experți din diverse domenii ai unor cărți despre o gamă largă de subiecte, care variază de la reconcilierea rasială și probleme de etică medicală până la lucrarea cu copii din bande.
     Titlurile scrise de ei de-a lungul anilor se adresează în special copiilor și tinerilor. Printre aceste lucrări se numără Trailblazer, o serie premiată de ficțiune istorică despre eroi creștini și alți eroi, pentru copii între 8 și 12 ani precum și lucrarea în patru volume Hero Tales: A Family Treasury of True Stories from the Lives o Great Christians.
     Dave și Neta locuiesc în Evanston, Illinois, unde timp de 27 de ani au făcut parte din biserica Reba Place Church. Acum sunt membri într-o congregație multi-rasială din zona Chicago.
 
 
 
  Alte titluri recomandate pastorilor de tineret și celor care lucrează cu adolescenți și tineri 
 
 
 
   
 
 
 
powered by netconcept.ro