Credința adevărată de Gary Thomas
       
  Dar dacă intenția lui Dumnezeu nu este să avem o viață fără încercări și necazuri,
ci să ne încredem în El?
 
   
      Oamenii nou-convertiți sunt plini de bucurie, de entuziasm și de exuberanță, dar unul dintre pericolele acestei etape este concentrarea exagerată asupra propriei persoane și asupra realizărilor spirituale personale. Este o etapă normală, dar Dumnezeu dorește să ne maturizăm și să fim mai preocupați de asemănarea cu Cristos, de progresul Împărăției Sale și de sfințirea Numelui Său.
      Drumul pe care ne duce Dumnezeu spre această etapă este călirea credinței noastre în problemele și luptele vieții. Credința la care ne cheamă Dumnezeu înseamnă mai mult decât atitudinea pozitivistă care ne ferește de luptele vieții. Credința adevărată ne duce spre o intimitate profundă cu Dumnezeul care ne susține în valurile vieții.
      Cunoscutul autor Gary Thomas ne ajută să ne dezvoltăm perspectiva spirituală și să ne întărim devotamentul față de Dumnezeu, examinând zece discipline spirituale, nemenționate, în general, în cărțile care abordează acest subiect. Prin aceste discipline Dumnezeu ne formează o credință matură, trecută prin focul încercării. Dacă vom avea o concepție biblică despre aceste discipline, atunci când (nu dacă) vor apare dezamăgirile produse de dificultăți le vom putea înfrunta.
 
        Apelând la Scriptură, la înțelepciunea creștină acumulată de-a lungul secolelor și la propriile observații personale, Gary Thomas ne invită să examinăm aceste discipline spirituale, netradiționale, prezentate pe rând în capitolele cărții:  
 
 
  • altruismul
  • compasiunea
  • așteptarea
  • iertarea
  • suferința
  • tristețea
  • persecuția
  • mulțumirea
  • sacrificiul
  • speranța și temerea
 
 
      Așa cum ne aduce aminte Thomas, credința înseamnă mai mult decât o călătorie de plăcere printr-o lume decăzută. Dimpotrivă, credința adevărată este modelată, călită și purificată în focul luptelor. Cartea lui Gary ne deschide ochii asupra prețului de plătit pentru a fi ucenicul lui Isus, ne încurajează, ne consolidează credința și ne ajută să ne dezlipim de tot ce este trecător pentru ca inimile noastre să se umple de eternitate.  
 
 
 

Doriți să citiți trei capitole din carte? Click aici!                
Doriți să comandați cartea? Click aici!              Pentru comenzi în Statele Unite sau Canada Click aici!

 
 
 
 
Despre autor 
 
Gary Thomas este autor a mai multor cărți publicate în România de Editura Noua Speranță (Chemarea sacră de a fi părinte, Lupta frumoasă, Influența sacră) și de Editura Kerigma (Căsătoria sfântă) și a scris sute de articole pentru revistele creștine. Este un invitat frecvent la emisiunile radiofonice de la Focus on the Family si Family Life Today. De asemenea predă la Western Seminary din Portland, Oregon. Cărțile și lucrarea lui se concentrează asupra formării spirituale: cum putem integra Scriptura, istoria Bisericii și înțelepciunea scriitorilor clasici creștini pentru ca tot ce facem sa fie sacru.
 
 
 
  Opinii despre această carte 
 
 
 

      Unele cărți au marea calitatea de a prezenta realitatea cu o mare acuitate. Abordarea tranșantă a lui Gary a aspectelor dificile a vieții unui ucenic face parte din această categorie de scrieri.
            J.I. Packer

      Credința adevărată este cea mai bună carte pe care am citit-o în ultimii zece ani.
            James L. Beavers vicepreședinte și director executiv la C.S. Lewis Institute

 
 
 
  Titluri de același autor sau ale altor autori dar cu tematică similară 
 
 
 
   
 
 
 
powered by netconcept.ro