";
       
Comunicarea: cheia căsniciei tale
de H. Norman Wright 
       
  Căsătoria este singurul joc în care ambii jucători pot câștiga! Iar secretul îl constituie comunicarea sinceră și profundă dintre ei.

 
 

      Compania și completarea pe care Dumnezeu le-a dorit pentru căsătorie se dezvoltă prin comunicare, atunci când doi oameni își împărtășesc în fiecare zi semnificația vieților lor.
      Inima căsătoriei este sistemul ei de comunicație. Dar nici un cuplu nu începe căsătoria cu un proces de comunicare bine pus la punct. Ei nu aduc acest proces gata format în căsnicia lor, ci el trebuie cultivat pe masură ce trec împreună prin experiențele vieții.
      Norman Wright vorbește cu multă competență despre o deprindere funda-mentală care poate face diferența dintre o căsnicie fericită și una ratată sau frustrantă: comunicarea. Vom afla de ce comunicarea este atât de importantă, vom înțelege că a comunica înseamnă mai mult decât a vorbi, înseamnă a învăța să asculți și ne vor fi prezentate câteva metode de îmbunătățire a capa-cității de a comunica.
      Subiectul vital al comunicării este abordat si în alte contexte din viața cuplului.

 
 
  • Mânia reprezinta o mare amenintare pentru casnicii, iar autorul prezinta sfaturi practice de controlare a mâniei.
  • Un alt pericol vine din zona anxietatii si a îngrijorarilor.
  • Conflictele sunt inevitabile, dar veti descoperi zece modalitati sanatoase de abordare.

      Unul dintre aspectele cele mai benefice ale comunicării este practicarea ei cu scopul de a consolida respectul de sine al partenerului. Elementul crucial care distruge multe căsnicii este incapacitatea de a aborda conflictele în mod constructiv și a le rezolva. Autorul ne învață metodele de abordare și rezolvare a conflictelor. Excesele de mânie constituie o altă amenințare serioasă la stabilitatea căsniciei și partenerii trebuie să se hotarască să își controleze mânia. Relațiile cu rudele, precum și hotărârea de a se ruga împreună și a se ierta unul pe altul completează lista deciziilor care asigură condițiile necesare unei căsnicii pline de satisfacție.

 
 
 
 

Doriți să citiți trei capitole din carte? Click aici!                
Doriți să comandați cartea? Click aici!    (20 de lei, 210 pagini, format A5).
Pentru comenzi în Statele Unite sau Canada Click aici!

 
 
 
 
Despre autor 
 
Dr. H. Norman Wright este consilier licențiat în domeniul căsătoriei, al familiei, al copiilor și în situații de traume psihice.
     Dr. Wright face parte din corpul profesoral de la Talbot Graduate School of Theology din cadrul Biola University și este autor a peste 70 de cărți. În limba română s-au publicat la Editura Noua Speranță: Crede în soțul tău și încurajează-l, Deci, te căsătorești, Relațiile: satisfacție și dezamăgire, Comunicarea: cheia căsniciei tale și În așteptarea fiului risipitor.
 
 
 
  Alte titluri recomandate pentru familii 
 
 
 
   
 
 
 
powered by netconcept.ro