Chemarea sacră de a fi părinte de Gary Thomas
       
  Cum ne modelează sufletul creșterea copiilor...
o școală a formării spirituale a părinților, în care profesorii sunt chiar copiii.
 
   
       Creșterea copiilor, îngrijirea lor, educarea și iubirea lor ne va schimba pentru totdeauna.
      Chemarea sacră de a fi părinte este diferită de alte cărți despre creșterea copiilor pe care le-ați citit. Nu este o carte care vă va învăța cum să-i disciplinați pe copii și nici cum să-i ajutați să-și atingă potențialul maxim. În loc să-i învețe pe părinți cum își pot schimba copiii, autorul ne arată cum îi schimbă Dumnezeu pe părinți prin creșterea micilor profesori.
      Ați citit probabil cărți despre creșterea copiilor și poate că este potrivită o carte care să vă încurajeze în educarea copiilor, prezentându-vă și partea cealaltă a medaliei: cum ne schimbă dificultățile, provocările, dar și bucuriile creșterii copiilor. Cartea susține valoarea spirituală a creșterii copiilor, dezvăluind potențialul sacru al relației părinte-copil.
      Creșterea copiilor (și viața conjugală) ne va aduce dezamăgiri, ne va produce răni și frustrări. Da, vor exista momente de bucurie și fericire aproape transcendentă, dar nu vă înșelați, viața de familie ne va provoca răni dureroase. Dacă motivația noastră este egoistă, vom fugi de cele mai mari provocări ale creșterii copiilor. După ce dezamăgirea ne va cuprinde sufletul, ne vom retrage
 
  în aceleași cochilii în care ne-am retras când eram copii și vom fugi de durere, nu retrăgându-ne în camera noastră, sau ascunzându-ne în curte (ca în copilărie), ci găsindu-ne refugiu în muncă, în distracții sau chiar în biserica noastră.
      Să recunoaștem că atât căsnicia cât și creșterea copiilor ne pot oferi atât momente de fericire, cât și provocări care vor zdruncina ființele noastre din temelii. Să recunoaștem faptul că viața de familie ne pune la încercare mai mult decât orice altceva, dar să mai recunoaștem și adevărul că pentru cei mai mulți dintre noi aceasta este chemarea lui Dumnezeu și planul Său de a ne transforma în ființe perfecte. După ce recunoaștem că suntem păcătoși atât noi cât și copiii pe care Dumnezeu ni i-a dat și că, toți împreună, ca familie, trebuie să creștem spiritual în cunoașterea lui Dumnezeu atunci viața de familie primește un scop și un context cu totul nou. Devine sacră atunci când înțelegem faptul că Dumnezeu poate boteza scutecele murdare, excesele de furie ale copiilor și tăcerile deranjante ale adolescenților pentru ca, prin ele, să ne transforme în oameni care să semene tot mai mult cu Isus Cristos.
 
 
 
 

Doriți să citiți un capitol din carte? Click aici!                
Doriți să comandați cartea? (254 pagini, format A5, preț: 23 lei )      Click aici!
Pentru comenzi în Statele Unite sau Canada Click aici!

 
 
 
 
Despre autor 
 
Gary Thomas este autor a mai multor cărți publicate în România de Editura Noua Speranță (Chemarea sacră de a fi părinte, Lupta frumoasă, Influența sacră) și de Editura Kerigma (Căsătoria sfântă) și a scris sute de articole pentru revistele creștine. Este un invitat frecvent la emisiunile radiofonice de la Focus on the Family si Family Life Today. De asemenea predă la Western Seminary din Portland, Oregon. Cărțile și lucrarea lui se concentrează asupra formării spirituale: cum putem integra Scriptura, istoria Bisericii și înțelepciunea scriitorilor clasici creștini pentru ca tot ce facem sa fie sacru.
 
 
 
 
 
  Titluri de același autor sau ale altor autori dar cu tematică similară 
 
 
 
   
 
 
 
powered by netconcept.ro