Cele zece porunci ale întâlnirilor
de
Ben Young și Dr. Samuel Adams
       
  Legile dovedite valabile de-a lungul timpului pentru relații bune cu cei de sex opus

 
 

      Cine nu știe cât de importante în viața tinerilor sunt relațiile cu cei de sex opus, care vor duce, în cele mai multe cazuri, la căsătorie? Cine nu știe câte întrebări, îndoieli, temeri, sentimente de nesiguranță sau, mai grav, câtă ignoranță au unii tineri în acest domeniu vital al vieții lor. O relație greșită îți poate distruge reputația, fericirea, viitorul, chiar planul lui Dumnezeu pentru tine. După cum veți afla din carte, chiar și un slujitor al lui Dumnezeu, prin care s-a realizat o mare trezire spirituală, a ignorat legile normale ale unei relații cu cei de sex opus. Deși Dumnezeu Și-a realizat planul cu el, nu putem să nu ne întrebăm câte binecuvântări a pierdut din cauza căsătoriei cu o parteneră nepotrivită. O relație binecuvântată de Dumnezeu este experiența cea mai apropiată de ceea ce va fi dincolo.
      Intențiile bune nu sunt suficiente. Deși poate suna a erezie, sfatul: este suficient să te rogi pentru viitorul partener este, de fapt, un îndemn la evitarea folosirii capacităților date de Dumnezeu. Dumnezeu va răspunde cel mai bine la acest tip de rugăciune călăuzindu-ne prin legi, principii, care trebuie aplicate. Fiind oameni care ne putem înșela și care au o cunoaștere limitată, avem nevoie de porunci. De fapt, relațiile sunt guvernate de principii și de porunci

 
 

divine. Ignorarea lor este un pericol cu consecințe nefaste, dar respectarea lor înseamnă liniște, păstrarea demnității, a reputației, fericire, binecuvântare, o viață devotată partenerului, familiei și lui Dumnezeu.
     Cei mai înțelepți oameni sunt cei care învață din greșelile altora. Urmează cei, mai puțin înțelepți, care învață din greșelile lor. Pe ultimul loc (și omit să dau un nume acestei categorii) sunt cei care nu învață nimic. Decide din ce categorie vrei să faci parte.
     Autorii dovedesc un ascuțit simț al realității, refuză banalitățile, afirmațiile corecte, dar nedovedite și neargumentate și își bazează sfaturile pe principii care s-au dovedit valabile de-a lungul timpului în relațiile dintre sexe. Folosind vasta lor experiență, exemple grăitoare și umorul sănătos, autorii au scris o carte ce poate cruța mii de tineri de durere, dezamăgiri, frustrări și le poate oferi o bază solidă pentru căsătorie.

 
 
 
 

Doriți să citiți un capitol din carte? Click aici!                
Doriți să comandați cartea? (218 pagini, format A5, preț: 20 lei )      Click aici!
Pentru comenzi în Statele Unite sau Canada Click aici!

 
 
 
 
Despre autori 
 

Ben Young ține conferințe numeroase pe tema relațiilor cu cei de sex opus. A scris mai multe cărți, unele dintre el împreună cu Sam Adams, locuiește în Houston, Texas, cu soția lui, Elliot și cu cele două fiice ale lor.

Dr. Samuel Adams este psiholog, cu diplomă de la Baylor University. A obținut un masterat la Western Seminary și un doctorat la George Fox University. Este consilier de profesie și are un cabinet în Austin, Texas, unde locuiește cu soția lui, Julie, și cu cei patru copii ai lor.

 
 
 
 

     Ești dezamăgit și frustrat de relațiile cu parteneri de sex opus?
     Te temi de o relație care să ducă la o căsnicie nefericită, care să se încheie în chin și divorț? Ești frustrat că ai pierdut timp, energie și bani în relații care păreau promițătoare, dar s-au încheiat cu răni sufletești adânci? Poate ești frustrat că nu găsești parteneri potriviți, chiar dacă te rogi? Dacă ai avut parte de dezamăgiri și de experiențe dureroase, Cele zece porunci ale întâlnirilor este pentru tine. Vei găsi sfaturi practice, răspunsuri la întrebări și avertismente cu privire la pericolele potențiale. Autorii se bazează pe experiența lor vastă cu oameni frământați de aceleași îndoieli și întrebări ca tine și cu oameni care suferă din cauza nerespectării acestor porunci.

     Cele zece porunci ale întâlnirilor te vor ajuta:

  • Să fii un partener atractiv și interesant pentru alții.
  • Să știi să alegi cu înțelepciune un partener potrivit.
  • Să eviți cauzele eșecului unor relații.
     Cuvântul poruncă ne sperie și credem că ne limitează libertatea. Este adevărat că avem libertatea de a ne căsători cu cine dorim, în Cristos. Dar nu toți cei intră în categoria cu cine vrea, numai în Domnul sunt potriviți pentru noi. Lumea relațiilor cu cei de sex opus este marcată de pericole. Poruncile prezentate ne ajută să alegem pe cei alături de care putem făuri o căsnicie fericită. Scopul lor este fericirea și protejarea noastră. Este uimitor cât de ușor credincioși care par maturi în credința lor comit greșeli copilărești în alegerea partenerilor de viață. Din nefericire, aceste greșeli au consecințe inevitabile. Poruncile relațiilor, deduse din sfânta Scriptură, ne oferă șansa să ne maturizăm și în acest domeniu vital.

 
 
 
  Alte titluri recomandate:
 
 
 
   
 
 
 
powered by netconcept.ro