";
       
BIBLIA: confecționăm și învățăm
de Gillian Chapman
       
 

Idei creative de lucru manual pe baza unor povestiri biblice
- nu mai puțin de zece astfel de idei doar pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului!
Vrei să le vezi chiar pe acestea? Click aici!

 
 

35 de lei Comandă!

 
 

     Această carte este o sursă bogată de idei și de inspirație pentru persoanele care lucrează cu copii, fie acasă, fie în sala de clasă. Veți descoperi idei noi care vor aduce la viață povestiri din Vechiul și din Noul Testament și pentru a sărbători Nașterea Domnului și Paștele.
     Ideile de lucru manual diferă, de la cele mai simple la cele mai dificile, punându-se accent pe folosirea unor materiale și ustensile cât mai ieftine, folosindu-se pe cât posibil materiale reciclate sau din gospodărie. Copiii vor avea experiența emoționantă de a face obiecte minunate aproape "din nimic".
     Pentru ca pregătirea să nu fie dificilă, fiecare lucrare are câteva aspecte:

  • O repovestire plină de viață a unei istorisiri biblice, potrivită pentru a fi citită grupului.
  • O listă a materialelor necesare.
  • Instrucțiuni clare, pas cu pas.
  • Un desen al obiectului final, în cazul în care nu ați reușit să faceți unul înainte.
 
 

     Toate ideile de lucru manual au fost concepute, aplicate și testate de Gillian Chapman, autoare renumită a acestui gen de cărți. Folosindu-se de experiența ei în lucrarea cu copiii, confecționând cărți, măști și alte obiecte, ea a pregătit și o secțiune utilă cu sfaturi și recomandări pentru siguranța desfășurării activității.
     Este utilă citirea acestei secțiuni înainte de a parcurge conținutul cărții.
     Satisfacția și plăcerea utilizării cărții Biblia: confecționăm și învățăm începe atunci când copiii sunt capabili să contribuie ei înșiși la aplicarea unei idei sau a unui proiect, oricare ar fi rezultatele! Unor copii (dar și adulți, să fim onești) le este dificil să urmeze instrucțiunile și și-ar putea pierde foarte repede interesul dacă cred că activitatea este prea dificilă. Ținând seama de acest fapt, cele mai multe idei din această carte pot fi adaptate capacității copiilor. De exemplu, cusutul poate fi înlocuit cu lipitul, desenatul cu decupatul de imagini din reviste.
     Unele obiecte, precum măștile sau coifurile, se pot folosi ca recuzită pentru scenete. După ce au citit povestirea și au confecționat obiectele respective, copiii se pot bucura și de o altă dimensiune a lecției, aducând la viață povestirea prin realizarea unei scenete.
     Există mai multe idei legate de confecționarea unor cadouri, de exemplu sacoșe de Nașterea Domnului (aici poți vedea toate ideile pentru Sărbătoarea Nașterii DOmnului!) sau cartea de rugăciuni de la Cincizecime. Alte activități de lucru manual vor duce la confecționarea unor decorații foarte frumoase pentru sala de clasă, pentru biserică sau casă, ca de exemplu, stelele mișcătoare sau imaginea sfeșnicului.
     Cartea Biblia: confecționăm și învățăm oferă posibilități multiple de a cerceta Biblia. Folosiți-le și bucurați-vă!

     110 pagini color, pe hârtie cretată, de format mare (21 x 29 cm.), legate impecabil într-o copertă cartonată, cu 48 de povestiri din Biblie și instrucțiuni detaliate, însoțite de desene frumoase, pentru confecționarea câte unui obiect pentru fiecare dintre aceste povestiri, fac din această carte atât un material deosebit de lucru și joacă cu copiii dar și un cadou absolut deosebit!

 
 
 
 

Doriți să vedeți câteva pagini din carte? Click aici!             
Și toate ideile de lucru manual pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului - click aici!
Doriți să comandați cartea? Click aici!

 
 


 
 
 
 
Despre autor 
 
Gillian Chapman a studiat la Harrow Art School unde a obținut o diplomă în ilustrație. A lucrat cu câteva dintre cele mai cunoscute edituri din Marea Britanie, printre care BBC, Walker Books, Collins și Exley. Pe lângă ilustrarea, scrierea și executarea designului a peste 40 de cărți pentru copii, Gillian are o experiență bogată în lucrul cu copiii în școli și biblioteci.
 
 
  Alte cărți interesante și frumoase pentru copii 
 
 
   
 
 
 
powered by netconcept.ro